EL- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen och hos oss får du med dig en grundläggande högskolebehörighet – om du vill. Du ges också möjlighet att läsa ytterligare en kurs i matematik eftersom det krävs på många yrkeshögskolor om du efter några år i yrket vill vidareutbilda dig inom ditt yrke.

Hos oss läser du inriktningen Elteknik och blir elektriker. Under första året lär du dig grunderna inom el och energi för att år 2 och 3 fördjupa dina kunskaper. Våra klasser är små vilket innebär att du får mycket hjälp och nästan alla våra elever får anställning efter avslutade studier.

PROGRAM INRIKTNING PROGRAMKOD EXAMEN
EL- och energiprogrammet Elteknik EEEEL Elektriker, Grundläggande högskolebehörighet (kan väljas bort)