Försäljnings- och serviceprogrammet

Elever sitter och studerar

Försäljnings- och serviceprogrammet är en yrkesutbildning som förbereder dig för att gå ut i arbete, starta företag eller studera vidare på högskola efter gymnasiet. På Väsby Yrkesgymnasium samarbetar vi med företag inom modebranschen, e-handel och flera andra företag som ger dig en provanställning efter avslutade studier om du följer din utbildningsplan. Grundläggande högskolebehörighet är självklart – om du vill – och vi erbjuder också ytterligare en kurs i matematik för att ge dig ökad behörighet. Detta program är även ett bra alternativ för dig som inte helt vet vad du vill göra efter gymnasiet men som vill ha en utbildning som ger dig arbete kombinerat med möjlighet att studera vidare.

Utbildningen är bred och du får driva projekt, arbeta med Ung företagsamhet och lära dig marknadsföring, grundläggande ekonomi, försäljning, service och affärsutveckling.

Titta gärna på hemsidan ”Karriär i handeln” där branschen presenterar många olika möjligheter och yrken https://karriarihandeln.se/ eller på Skolverkets video om programmet https://youtu.be/3ZyQz3Llem8

PROGRAM INRIKTNING PROGRAMKOD EXAMEN
Försäljnings- och serviceprogrammet